Gå til indhold
©  Foto:

Fortællinger fra Struer - Byvandring

Kom på spændende byvandring i Struer sammen med museumsinspektøren Mikkel Sørensen, der levende vil fortælle byens historie fra 1825 frem til i dag.

Byvandring

Struer er en ung by og én af landets yngste købstæder. Byen var oprindeligt en lille flække, der fungerede som ladeplads for Holstebro, men efter at vandet brød igennem Agger Tange i 1825, ekspanderede byen fra en håndfuld fiskere til flere tusinder beboere i begyndelsen af 1900-tallet. Først opstod en betydelig teglværksindustri, og senere blev byen et vigtigt jernbanecentrum, hvorfra store dele af Jyllands jernbanenet blev administreret. Hertil kom naturligvis andre vigtige industrier som havnen, slagteriet og Bang & Olufsen. Sidstnævnte er i dag den primære årsag til byens transformation til Lydens By.

 

Den 27. april kan du komme på byvandring med museumsinspektør Mikkel Sørensen, der levende vil fortælle byens historie fra 1825 frem til i dag. Turen starter foran Struer Museum og varer ca. 90 minutter. Det koster 25 kr. pr. person at deltage. Tilmelding er nødvendig.

Få mere inspiration her:

Destination Limfjorden © 2023
Danish