©  Foto:

Indvielse af vandreruten Blue Walk

En ny vandrerute fra Skive til Sundsøre er efter mange års arbejde fra frivillige, endelig klar til indvielse lørdag d. 27. april kl. 13.00.

Festlighederne foregår både ved rutens start på Strandtangen i Skive og ved Pakhuset i Sundsøre.

Arbejdet med at skabe en fjordsti fra Skive til Sundsøre blev igangsat allerede tilbage i 2016. Siden har frivillige fra Østsalling og Skive sammen med Skive Kommune arbejdet på at etablere frivillige lodsejeraftaler og afmærkning på strækningen, så der i dag er 22.6 km skiltet vandrerute langs fjorden.

Der er etableret tre forskellige ruteforløb. Lavvanderuten som mest går på trampestier langs strandkanten, Højvandruten som er sløjfer på Lavvanderuten og som går lidt højere op i landskabet. Og ved Sdr. Thise er der lavet enkelte ekstra ruteforløb for dem, som vil udforske området yderligere - det spor kaldes Explorerruten. Ruten er flere steder forsynet med QR-koder, hvor gæster kan blive klogere på områdets historie og natur.

De to festlige arrangementer i hver sin ende af ruten igangsættes med taler i Skive og Sundsøre af hhv. Borgmester Peder Christian Kierkegaard og Fmd. for Teknik- og Miljøudvalget Goska Rasmussen. Herefter er der taler ved hhv. Kaj Ove Madsen og Poul Pedersen, inden ruten er åben og gæsterne kan bevæge sig afsted på gåtur.

Både i Skive og i Sundsøre vil der være gratis øl, vand og pølser og til de første ”Blue Walkere” en lille pose med forfriskninger til gåturen. I Sundsøre deltager naturvejleder Jesper Nielsen Krogh med grej og formidling om forår i naturen. I Skive vil museumsinspektør Bo Pagh Schultz deltage med formidling om områdets
spændende geologi.

Næsten midt på ruten ved Jenle holder stedets café åbent fra kl. 14.00, hvis der er behov for lidt sødt efter eller undervejs på gåturen.

Du kan se selve invitationen via linket her: Invitation til indvielse af Blue Walk

Læs mere om indvielsen: Indvielse af vandreruten Blue Walk (skive.dk)

Om Blue Walk vandreruten

Blue Walk er en 22,6 km lang vandrerute fra Skive i syd til Sundsøre i nord. Turen går fra Skive by langs kysten over strandenge, heder og overdrev - alt sammen med verdens bedste udsigt ud over Limfjorden.

Undervejs kan du gå på skattejagt blandt nogle af de helt særlige historier fra Salling. Få for eksempel historien om herregården, der endte som den anerkendte højskole, Krabbesholm, eller om travhesten, Tarok, som vandt hele Danmarks hjerte. Der er også fortællingen om den store lindorm, der bugter sig fra Sundsøre til Eskær over herregården ved Astrup og mange flere. Men turen er selvfølgelig først og fremmest en tur i og med naturen. Tæt på bølger, strandsten, krabbeboller og skaller. Og hov! Var det en sæl i horisonten?

På steder langs ruten kan du være heldig at støde på spændende fund fra fortiden og få et indblik i Sallings natur. Scan QR koderne undervejs på turen.

På med gummistøvlerne

Blue Walk er en oplevelse ved - og enkelte steder - i Limfjorden. Følger du Lavvanderuten, er der strækninger, som kan være oversvømmede, når vandet står højt i fjorden. Det sker særligt i efteråret og vinteren, når vestenvinden presser vand fra Vesterhavet ind i Limfjorden. Smid skoene og sop igennem vandet eller medbring gummistøvlerne i tasken.

Flere steder på ruten kan du også vælge at følge Højvanderuten, som tager dig lidt højere op i landskabet og væk fra vandkanten.

Tjek vandstanden hos DMI

Lavvanderuten - Blå 

Lavvanderuten går langs fjorden på den ubevoksede strandbred det meste af vejen. Ruten er afmærket med blå pile og prikker og er 22,6 km lang. Når vandstanden i fjorden er høj, vil der være steder på Lavvanderuten, som er svære at passere uden, at du får våde fødder. I sådanne perioder er det en god idé at gå turen med gummistøvler på.

Højvanderuten - Rød 

Højvanderuten tager dig med lidt op i terrænet, og den kan du vælge at benytte, når vandet står højt i fjorden. Ruten er afmærket med orange pile og prikker. Hvis du vælger at skifte fra Lavvanderuten til Højvanderuten, der hvor det er muligt, er den samlede rute 27,2 km lang. Højvanderuten følger både trampestier og eksisterende grus- og asfaltveje i terrænet.

Explorerruterne - Sort

Explorerruterne er ekstraruter for dig, der bare ikke kan få nok af fjordlandskabet. De ekstra ruteforløb er afmærket med sorte pile og prikker.