©  Foto:

Salling Pigerne

Kunsten i Skive er flyttet udendørs i form af de mange skulpturer og kunstværker, som er opstillet på steder, hvor mennesker færdes.

Kunstneren Erik Dahl Nygård malede for flere år siden et billede af Sallingpigen – og siden da har han haft et udtalt ønske om at hjemføre kvinden til Skiveegnen.

Det er lykkedes i 2008 og i dag smykker Skiveegnen sig med otte af slagsen.
Sallingpigernes geografiske placering i naturskønne områder er ikke tilfældig, for i den ligger der en skjult opfordring til at bevæge sig ud i naturen. Erik Nygård er meget optaget af fænomenerne fordybelse og eftertanke, og han anbefaler varmt naturen som et velegnet sted til at finde roen i sig selv.

Der er noget uskyldsrent og sårbart over de nøgne ungmøer, der med en særlig ro står, som naturalistiske pejlemærker, og spejder ud over fjordens omskiftelige temperament. Sallingpigerne skulpturelle formsprog indgår harmonisk i den smukke natur, og vil man se dem – må man ud i den. Derfor står hans piger der, hvor de står.

Sallingpigerne:
Udført af Erik Dahl Nygaard
Materialer: Bronze
Placeringer: Otte piger placeret på naturskønne steder nær fjorden i Skive, Lyby, Glyngøre, Gyldendal, Virksund, Sundsøre, i Jebjerg og på Fur.
Højde: 200 cm.