Børn, Byliv, Nykøbing, Limfjorden

Turismeforbrug i vild fremgang: Destination Limfjorden stiger med 29%

12.6.2023
Forfatter: Maja Overgaard Jordal
Foto: Destination Limfjorden

De nyeste tal for turismeforbruget fra 2019-2022 er nu tikket ind og viser et historisk rekordår. Med en stigning på 29% fra 2019-2022, er turismeforbruget ved Limfjorden større end nogensinde, viser nyeste tal fra VisitDenmark.

Udover turismeforbruget er overnatningerne i 2022 steget til 1.117.200 i lokalområdet. Der er en stigning på 34 % i forhold til 2019, og dermed er Struer, Skive og Mors kommuner, der til sammen udgør Destination Limfjorden, alle med til at have en positiv vækst i overnatninger og turismeforbrug.

- Det er vildt, når man tænker på, at vi er en af landets mindste destinationer. Jeg er utrolig stolt af turisterhvervet og på vores destinations vegne. Det er virkelig stort, at vi kan fortsætte den enormt positive udvikling, som er med til at understrege områdets tiltrækningskraft. Det bekræfter blot, at koblingen mellem områdets stærke oplevelsessteder og fantastiske natur, som Destination Limfjorden brander sig på, er et utroligt godt kort at have på hånden i den hårde konkurrence om turisterne, udtaler en taknemmelig destinationsdirektør Kristina Lehmann Schjøtt.

Morsø topper væksten

Det er især turismeforbruget på Mors, som har vækstet stort i de sidste 4 år. De foreløbige prognoser siger 50% sammenlignet med 2019, men der skal dog tages højde for inflationen, der ligeledes er steget 10% i samme periode. Rigtig mange danskere, suppleret af hollænderne og tyskerne, tager turen til Limfjorden. Efter Mors oplevede Skive Kommune en vækst på turismeforbruget på 21 % og Struer Kommune med 14%.

Det er feriehuse, som fylder mest af overnatningsformerne med en procentdel på 50%. Herefter følger camping med 24%, hoteller med knap 17% og feriecentre, vandrehjem og lystbådehavne med ca. 3%.

Fokus på Danmark og nærmarkederne

Destination Limfjordens gæster kommer primært fra Danmark, Holland og Tyskland. Det er i særlig grad blevet tydeliggjort, hvor der har været krisetider med stigende inflation og galopperende energipriser. Særligt tyskerne er ekstra opmærksomme på billigere alternativer.

- Fra udlandet er det især tyskere og hollændere, der overnatter ved Limfjorden. Men der kommer også rigtigt mange danskere fra hele landet til Destination Limfjorden, og det er vi også meget glade for. For uanset om turisterne kommer fra udlandet eller andre steder i Danmark, betyder det jo, at de kommer og bruger penge her, som ellers ville blive brugt andre steder. De penge betyder, at erhvervslivets står stærkere og får nogle udviklingsmuligheder, som i sidste ende også kommer de lokale til gode, fordi de får flere valgmuligheder i deres fritid, fortæller Kristina Lehmann Schjøtt.

For nærmere information