©  Foto:

Balling Nedermølle/Overmølle - 7 km

Balling Nedermølle / Over mølle


Igennem et varierende terræn bestående af landbrug, eng og skov formet af istiden, passerer vandreren forbi spor efter tre gamle møller, hvor de første optegnelser er fra 1393.

Balling Nedermølle / Over mølle 7 km


Stien er afmærket og starter på Nyvej overfor Plejehjemmet.


Turens første del går gennem opdyrket landbrugsland med smuk udsigt over det åbne land. Efter et par kilometer kommer man til et engareal hvor stien går gennem et skønt naturområde.


Lige efter skovområdet krydses landevejen og stien fortsætter langs en markvej et kort stykke. Herefter fortsætter stien langs et vandløb med enge og et meget smukt landskab formet af istiden for ca. 12.000 år siden.


Der er stadig spor efter 3 møller, som gennem tiden har været i engene. Vandmøller kendes fra omkring 1100 tallet og her på stedet har vi de første optegnelser fra 1393, hvor Balling Nedermølle nævnes i et skøde. Nedermøllen er således nævnt før Spøttrup Borg i historien. 

Stien slutter ved en asfalteret vej (Nedermøllen) og her drejes til venstre og der fortsættes op ad bakken hvor man på toppen har gården Nedermøllen på sin højre hånd (Nedermøllen lå i sin tid nede ved åen og var den nederste af de tre vandmøller).


Der fortsættes mod Balling Kirke og grusvejen følges forbi kirken ned til Præstegården. Herfra går der en sti venstre om præstegården og du kommer til Villaparken.


Er du kørende i bil kan du parkere på P-pladsen ved Balling Bypark (på Nørregade).


Når du nu alligevel er i Balling så kig ind i Balling Bypark. Det er en meget dejlig park, og du kan evt. nyde din medbragte mad på en af bænkene – eller tag et kig ind i "Pulsen".


Turen er på ca. 7 km.