©  Foto:

Cykeltur Mors/Salling - 3 dage

Med udgangspunkt i Nykøbing Mors som er kendt for at huse Dueholm Kloster og Dansk Støberimuseum, cykles mod syd til det naturskønne Legind Bjerge, der med god grund kaldes morsingboernes stolthed. Det er i Legind Bjerge den 1.700 m lange Sallingsundbro går i land og som i 1978 afløste de små træfærger Pinen og Plagen der sejlede i pendulfart mellem Mors og Salling.

Husk at nyde den formidable udsigt fra broen inden Limfjordsruten fører dig gennem det smukke landskab omkring Harrevig til Roslev, hvor der overnattes. Salling Natursti er anlagt på den tidligere Sallingbane og her får man hele vejen for sig selv. Grynderup Sø med fugletårn og trækfærge i den nordvestlige del af Salling og Glyngøre med Kulturstation inden man igen passerer Sallingsundbroen og retur til Nykøbing M. med overnatning.

Byen er rigt udsmykket med skulpturer, som for manges vedkommende er udført af Erik Heide. Byen har en attraktiv gågade og er flot forbundet med havnen, hvor solen spilles ned hver aften i sommerperioden. Nykøbing er også Danmarks skaldyrhovedstad og hjemsted for Dansk Skaldyrcenter, som er et forsknings-, formidlings- og oplevelsescenter. Dejlige dage ved Limforden venter dig.

INFORMATION:
2 overnatninger på vandrehjem. inkl. morgenmad og madpakker, kortmateriale, turbeskrivelse og brochurer.
Dagsetaper fra 25-35 km

PRISER:
3 dage/2 overnatninger DKK 1.395,- pr. person i db. værelse. Barn u. 12 år iflg. 2 voksne DKK 750,-.

TILLÆG:
Enkeltværelse DKK 650,-
Bagagetransport for min. 2 personer DKK 400,- pr. person.
Ekstra overnatning pr. person i db. fra DKK 500,-


TUR NR. 515