©  Foto:

Fiskeplads | Lysen Bredning og Harrevig

Pladsen er mest kendt for et godt vinterfiskeri, men kan byde på fint fiskeri hele året. Lysen Bredning og Harrevig adskilles af to odder, der strækker sig mod hinanden, så der kun er 300 m mellem dem Sesterodde fra nord og Hjerk Odde fra syd. Det gode vinterfiskeri skyldes bl.a. flere ferskvandstillæb i denne afsnøring af fjorden. Revene og det dybe vand gør Langerodde, Sterodde og Hjerk Odde til kendte pladser på strækningen, men der er gode chancer for fisk på hele pladsen. Bunden er meget varieret og foruden revene er der områder med stenet bund. blød bund og vekslende dækningsgrad af ålegræs og tang. Ved lav til normal vandstand kan du vade til halvøen Hjortholm fra nordsiden af Lysen Bredning. Pladsen er godt beskyttet mod vind, men følsom overfor stærk vind direkte fra vest. I sommerperioden kommer multerne ofte ind i Harrevig.

I Lysen Bredning og Harrevig har du desuden rig mulighed for at samle muslinger og østers til aftensmaden, og er blikket vendt nedad har du også mulighed for at finde flinteredskaber fra den ældre stenalder, da der har været flere bopladser i området. Obs. flere hel- og halvårsfredninger.

Parkering på sydsiden af bredningen på offentlig P-plads ved Rævehøjvej 2a. Parkering på nordsiden på offentlig P-plads ved Følvigvej ml. nr. 18 og 20. Parkering i bunden af Harrevig på offentlig P-plads Skibstedvej 2, hvor der er flere faciliteter.

(#46 i bogen Lystfiskeri i Limfjorden)