©  Foto:

Gimsinghoved - Struer

Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter - Struer

Gimsinghoved drives som en selvejende institution, hvor hovedaktiviteten er de skiftende kunstudstillinger. Desuden danner huset med det smukke Steinway-flygel en perfekt ramme for klassiske koncerter og jazzkoncerter, hvoraf der arrangeres ca. 10 hvert år.

Til koncerterne anbefales forhåndstilmelding, da der hurtigt bliver udsolgt. Herudover arrangerer diverse foreninger foredrag, forfatteraftener, sangaftener m.m.

Udstillinger og aktiviteter finder sted i de stemningsfulde rum i stueetagen, hvor kunsten på væggene er med at gøre koncerter m.m. til en helstøbt oplevelse.

Udstillingen på Gimsinghoved passes af personalet samt et hold af frivillige, som fungerer som kustoder i weekender og helligdage. Kustoderne er med til at passe udstillingen samt servicere de gæster, som kommer i huset.

 

Haven:

Gimsinghoveds flotte og smukke have er altid et besøg værd. Her finder du en flot skulptursamling. Folder om skulpturerne i haven kan fås indenfor på Gimsinghoved.

I sommerperioden afholdes der også i haven udendørs koncerter og diverse arrangementer.

Den flotte have holdes af et hold frivillige, som hver onsdag i havesæsonen passer og plejer haven.

Indenfor på Gimsinghoved kan du købe snaps og marmelade, som bl.a. er lavet af råvarer fra haven.

 

Cafe:

I vores hyggelige café kan der købes en frokostanretning, kaffe/te og kakao samt hjemmebagt kage og bolle m. ost og marmelade. Trænger du bare til en forfriskning, er der mulighed for at nyde en kold øl, sodavand eller et godt glas vin.

Der er mulighed for udendørs servering i vores dejlige have, når vejret tillader det.

 

Lidt historie:

Den smukke proprietærgård, Gimsinghoved, bærer i sig selv en interessant historie, der går mere end 500 år tilbage. Frem til begyndelsen af dette århundrede bevarede bygningerne deres bondegårdspræg, men efter en brand i 1916 blev den nuværende herskabelige hovedbygning opført. Arkitekt var overbanemester Kornerup, Struer, der også står bag andre af byens perler.

I 1925 overtog Ivar Lundgaard, også kaldet ”dansk kreaturhandels ukronede konge”, Gimsinghoved. Han døde i 1969 og i 1986 erhvervede Struer Kommune Gimsinghoved. De store avlsbygninger blev solgt fra til boligforeningen Lejerbo, som indrettede dem til lejligheder.

I 1989 blev hovedbygningen omdannet til det levende kunst- og kulturcenter, vi kender i dag. Det imponerende gårdrum er bevaret og lejlighederne og kulturhuset bindes sammen af Karl Åge Rigets skulptur ”Samspil”, som Lejerbo i 1990 opsatte på stedet.