©  Foto:

Glyngøre Havn

Glyngøre Havn kaldes i folkemunde "Lille Skagen", og har plads til 100 både.

Glyngøre Havn

Lystbådehavnen i Glyngøre ligger smukt ud til Sallingsund og er et perfekt stop, når I sejler på tur til det skønne Limfjorden. Glyngøre Havn er en aktiv havn med hjemsted både for erhvervsfiskere, lystsejlere og sportsdykkere. Havnen har ca. 100 bådpladser og er opdelt i to sektioner, henholdsvis lystbådehavnen og fiskerihavnen med masser af maritim stemning.

Ud for lystbådehavnen ligger en vandlegeplads, og ved siden af lystbådehavnen findes en dejlig badestrand med Blå Flag. Syd for havnen findes en interessant dykkerpark, som blev indviet i 2013. Klubhuset er til rådighed for gæstesejlere, hvor der findes bad og køkken faciliteter. Benzin, diesel og dagligvarer indkøb kan gøres ved Brugsen, der ligger 250 m. fra havnen.

Havnen har et spændende miljø med Æ Kassehus, fyrtårnet, stærekasserne og den gamle færgehavn. I 2011 åbnede restaurant Limfjordens Hus, som er bygget helt ude i vandkanten med udsigt til Sallingsundbroen. Museet, Glyngøre Kulturstation, i den gamle jernbanestation har bl.a. en permanent udstilling om fiskeri i Limfjorden gennem 1900-tallet. Den tidligere jernbane fra Glyngøre til Skive er nu cykel- og vandresti.

Information

For mere information om havnen, se Sallingsund Sejlklubs hjemmeside.