©  Foto:

Hadsund Færgekro

Hadsund Færgekro ligger på sydsiden af Hadsund, med udsigt til den smukke Mariager Fjord og broen over fjorden. Her får du mad, der er kræset om og et udsøgt vinkort.

Kroen har et spændende menukort, hvor både det klassiske og moderne køkken går i fin harmoni. Restauranten serverer hver dag frokost og aften servering. Maden kan nydes i den flotte Panorama Restaurant eller fra den nye terrasse med udsigt til fjorden.

Kroens kok anvender kun friske råvarer, og får tre gange om ugen leveret frisk fisk – heriblandt Fjordål fra Mariager Fjord. Kødet, som er lokalt, leveres hver dag. Det er ikke blot maden og udsigten, som er omdrejningspunktet hos Færgekroen - men også gode vine i et bredt udvalg er vigtigt. Derfor har Kroen en rigtig charmerende vinkælder, som kroens Sommelier har været god til at fylde. Vinkortet rummer ca. 600 vine – hvor primært de europæiske vine er i fokus, men de oversøiske lande er også pænt præsenteret.

Restauranten laver selvfølgelig også selskaber og fester, som kan skræddersyes lige efter gæstens behov og ønsker. Her står køkkencheffen og Sommelier altid til rådighed, så det helt rigtige set-up bliver aftalt.

Kroen råder over 10 nyrenoverede værelser og tilbyder forskellige ophold. Der er masser at opleve i smukke Himmerland.

 

Historie
Færgekroen blev bygget i 1823 af kro- og færgemand Peder Nielsen, Rostrup. Også på daværende tidspunkt var der en livlig trafik både til vands og til lands, og især da Hadsund marked startede, den 1. maj 1836, fik krofatter mere end rigeligt at se til.

Sønnen Peder Nielsen overtog kroen og byggede den om i 1856. 

Hadsund Færgekro blev det naturlige samlingspunkt for lokale og rejsende. I året 1900 kunne man på gavlen se et stort skilt, som kundgjorde, at der var staldplads til 50 heste, så rejsende nordpå kunne få staldet op. Til kroen hørte landbrug, købmandsbutik og bageri. Kroen brændte i 1969, men blev straks genopført.

I 2021 skiftede driften hænder, hvor det i dag er Tobias Lorenzen (køkkenchef), Ninna Friis & Danny Friis (Sommelier/restaurantchef), der driver kroen. Deres fælles mål er at skabe et sted, hvor vores gæster bliver mødt i øjenhøjde i et afslappet miljø med hyggelig stemning og masser af god mad og dejlige vine. Det er vigtigt for dem at bibeholde den maritime kro stil, men samtidig udfordre og tilbyde gæsterne et spændende og veltilberet måltid inspireret af moderne nordisk gastronomi.

Velkommen til Hadsund Færgekro