©  Foto:

Herregårdenes Dag på Spøttrup Borg

Unik - enestående - barsk - smuk - mægtig! Dette er blot nogle af de ord, man har brugt om Spøttrup Borg, siden den i 1941 blev restaureret og indrettet til museum. I dag fremstår Spøttrup Borg som Danmarks bedst bevarede borg. Mirakuløst har den overlevet en omtumlet tilværelse gennem århundrederne, hvor forskellige ejere har behandlet borgen med svingende sans for det enestående sted.

Spøttrup Borg gemmer på mange hemmeligheder. Helt nøjagtigt 9 styk af slagsen! I middelalderen kaldte man toilettet for en hemmelighed. På Spøttrup Borg er hemmelighederne funktionsdygtige, men vi bruger dem dog ikke længere. Dagens rundvisning vil tage udgangspunkt i Spøttrup Borgs hemmeligheder og andre historier med dette fokus.

Vel mødt til en fornøjeligt rundvisning!

Guidet rundvisning kl. 14.00. Vi mødes ved velkomstbygningen. 


Borgen giver et indtryk af, hvordan man i middelalderen byggede med forsvar for øje. At skabe en stærk borg var det vigtigste - om boligen var bekvem at bo i, kom i anden række.

Spøttrup Borg viser, hvorledes mennesker har levet på den barske, men samtidigt smukke borg.
Der er stadigvæk bevaret huller til de kanoner, der var med til at forsvare borgen, og de berømte 9 middelalderlige toiletskakter på borgens mure vidner om dagligdagen for 500 år siden.

I Spøttrups nærmeste omgivelser finder man blandt andet Spøttrup Sø med det rige dyre- og fugleliv.
Et stisystem fører rundt om søen og der er fugletårn og en udstilling, som beretter om søen og dens dyreliv.

Ved borgen ligger en smuk park, som med rosenhave og læge- og krydderurteanlæg altid er et besøg værd.