©  Foto:

MORSØ Jernstøberi

MORSØ har eksisteret i mere end 160 år og er stadig kendt for at levere hygge og varme med design og kvalitet for øjet.

Den mangeårige lokale og international kendte virksomhed Morsø Jernstøberi blev grundlagt i 1853 af den unge N.A. Christensen i Nykøbing Mors. Her er virksomheden stadig placeret og drevet i dag. Virksomheden designer og producerer produkter i støbejern herunder alt i ovne, komfurer, pejseindsatser både i indoor samt outdoor format herunder brændeovne og udendørs grill. Desuden, produceres tilbehør hertil, men også living-produkter der er designet i form af skulpturer og vaser findes i dag i sortimentet.

Brændeovne er fortsat det produkt der ligger tungest i folkemunde, når Morsø nævnes både lokalt og globalt. Morsø kan tilskrive sig historien og titlen som kongelighof leverandør fra 1915, hvorefter virksomheden for alvor kom på landkortet. Virksomhedens lokale historie kan stadig opleves på Støberimuseet, der ligger placeret i de oprindelige smukke bygninger fra 1800-tallet inde i Nykøbing Mors´ by. I 1993 flyttede Jernstøberiet lokaler til udkanten af Nykøbing Mors, hvor de stadig huserer i dag.

Morsø er stadig kendt for at levere hygge og varme med design og kvalitet for øjet globalt – også på det miljømæssig plan har Morsø et stort fokus på verdens klimaudfordringer båd, som Co2-miminale udslip på brændeovnen dokumenteret via svanemærket, samt i egen produktion.  

 

For mere information

Læs mere om Morsø Jernstøberi på deres hjemmeside Morsø Jernstøberi