Gå til indhold
©  Foto:

Østers- & muslingepremiere

Østers- og Muslingepremiere.

Her kan man smage sæsonens første Limfjordsøsters, få inspiration til nye smagsvarianter og nyde stemningen til årets Østers- og Muslingepremiere
– så deltag uanset om du elsker østers eller ønsker at smage østers for første gang.

Østers- og Muslingepremieren skyder sæsonen i gang og fejres med smagsoplevelser, musik, indlæg og nyeste viden. Oplev seks gourmetkokke med erfaring fra nogle af Danmarks bedste restauranter præsenterer et bredt og nuanceret udvalg af delikatesser.

Program i teltet 2022
Gratis entré i teltet

Lørdag 09.30-16.00:

kl. 09.30 Teltet åbner

kl. 10.00-12.00 Champagnebrunch (Tilkøb)

Nyd champagnebrunch og oplev starten på DM i Champagnesabling. Glæd jer til en tallerken med spændende retter, hertil friskbrygget kaffe, te, juice og et stort glas nysablet champagne. 

kl. 10.20 DM Champagnesabling forrunder

kl. 12.00 Landing af sæsonsen første østers (Kajen bag teltet)

kl. 12.00 Premieren og Limfjordskokke

Smag sæsonens første østers og muslinger, som er tilberedt af Limfjordsegnens gourmetkokke. Kom fordi du elsker østers og muslinger eller for at smage for første gang. Tastings sælges fra kl. 13.00. 
Pris på tastings DKK 35,- pr. stk.

kl. 12.15 Østersbaren åbner

kl. 12.30 Limfjords-lunch (Tilkøb)

Få serveret 8 tastings tilberedet af Limfjordsegnens gourmetkokke.

kl. 12.45 Åbningstaler

kl. 13.00 Salg af tastings ved Limfjordskokkene

kl. 14.00 DM finaler i Champagnesabling

kl 15.00 DM finaler i Østersåbning

kl. 16.00 Tak for i dag

 

Søndag 10.30-16.00:

kl. 10.30 Teltet åbner

kl. 10.45 Tjener-battle starter

kl. 10.45 DM Lunch & Wine (Tilkøb)

DM kokkene serverer deres hovedret ikke kun til dommerne i DM i Østersgastronomi, men også til gæsterne ved DM Lunch & Wine. Forret og dessert er tilberedt af Kokkeforening Danmarks youngchefs. Tjernerne deltager i Tjener-battle, som afholdes for første gang. Nyd en 3-retters menu inkl. vinmenu udvalgt af konkurrencetjeneren. 

kl. 11.00 Den Store Østersåbning med efterfølgende åbning af østersbaren

kl. 12.00-13.30 DM kokkene afleverer til dommerbordet

Danmarks bedste kokke konkurrerer i Skaldyrshovedstaden om titlen som Danmarksmester i Østersgastronomi. Vær med når dommerne afgør, hvem der bliver vinderen. Der er mulighed for at købe tastings med østers og muslinger tilberedt af kokurrencekokkene fra kl. 13.00.
Pris på tastings DKK 40,- pr. stk.

kl. 12.30 DM Tasting Menu (Tilkøb)

Få serveret 8 tastings tilberedt af kokurrencekokkene, som deltager i DM i Østersgastronomi.

kl. 13.00 Salg af tastings ved DM kokkene

kl. 15.30 Kåring af vinderne

kl. 16.00 Tak for i dag

Der er gratis adgang til teltet

Se mere og bestil tilkøb her. 

 

Overnatning:

Kontakt Morsø Turistbureau, og hør om mulighederne for overnatning.

 

EKSTRA ARRANGEMENTER:

Fredag 14/10

Rundvisning på Vilsund Blue
kl. 11-12, Vilsund Blue, Øroddevej 100, Nykøbing Mors
Få et unikt indblik i maskinrummet bag den moderne produktion af muslinger, hvor der også arbejdes med bæredygtighed og økologi. Vi afslutter med en smagsprøve. 
DKK 75,- pr. person. Billetsalg her.

Gourmet med skaldyr
kl. 16-20, Dansk Skaldyrcenter, Nykøbing Mors
Dansk Skaldyrcenters dygtige madentusiast lærer dig at tilberede flotte og lækre skaldyrsretter af lokale fødevarer i høj kvalitet, som spises sammen. Opskrifterne kan tages med hjem til at imponere egne gæster med nye kundskaber. 
DKK 885,- pr. person. Tilmelding her, senest 1 uge før.

Wine & Dine - østers og muslinger
kl. 17.30, Teltet på havnen, Nykøbing Mors
Nyd en eksklusiv helaftensmiddag tilberedt af en kendt gæstekok i samarbejde med teamet på vores lokale gourmet-restaurant Steenbergs Hotel & Brasserie. Aftenen byder på velkomstbobler og snacks, 4-retters gourmet-menu med tilhørende vine samt kaffe/te med sødt og cognac/likør.
DKK 1495,- pr. kuvert. Billetsalg her.


Lørdag 15/10

Østerssafari
kl. 10 og kl. 14, Dansk Skaldyrcenter, Nykøbing Mors
Tag på østersjagt i fjorden sammen med Dansk Skaldyrcenters biolog. Lær hvordan man selv fanger østers, smag på dem og tag fangsten med hjem. Centret stiller waders, spand, net mv. til rådighed. 
DKK 235,- pr. person. Tilmelding kl. 10 og kl. 14.

Skaldyr i børnehøjde
kl. 10-12, Dansk Skaldyrcenter, Nykøbing Mors
Frokosten tilberedes af hele familien og centerets dygtige madentusiast vil lære jer at tilberede spændende retter med skaldyr, som kan nydes af hele familien uanset alder. Dagen slutter af med, at retterne smages.
DKK 400,- pr. person. Tilmelding her, senest 1 uge før.

Skaldyrskole
kl. 16-20, Dansk Skaldyrcenter, Nykøbing Mors
Vi går på opdagelse i en verden af skaldyr, hvor vi skal afprøve forskellige tilberedningsmetoder og smagsoplevelser. Det gives tips, tricks og gode råd, men du må gerne slippe kreativiteten løs. Aftenen afsluttes med fællesspisning.
DKK 575,- pr. person. Tilmelding her, senest 1 uge før.

 

Søndag 16/10

Østerssafari
kl. 10 og kl. 14, Dansk Skaldyrcenter, Nykøbing Mors
Tag på østersjagt i fjorden sammen med Dansk Skaldyrcenters biolog. Lær hvordan man selv fanger østers, smag på dem og tag fangsten med hjem. Centret stiller waders, spand, net mv. til rådighed. 
DKK 235,- pr. person. Tilmelding kl. 10 og kl. 14.

Skalloween
Søndag kl. 10-14 Kirketorvet, Nykøbing Mors
Skaldyrshovedstaden holder Halloween for børn. Her er (u)hyggelige skaldyrsoplevelser med show, smag, leg, fjordmonster og Morfar Musling. Butikkerne i gågaden holder åbent. 

 

 

Lidt om østers:

I Limfjorden lever den flade europæiske østers, Ostrea Edulis, og er efter sigende anset som en større delikatesse end den mere udbredte Stillehavsøsters. Limfjordsøsters vokser også langsommere end deres europæiske søstre, idet de lever i koldere vand, men får derved også en fyldigere smag. I Danmark eksporteres årligt ca. 15 mio. østers.

 

Grøn rejse med bus og tog i hele Nordjylland

Det er nemt at komme rundt i Nordjylland med offentlig transport. Planlæg din rejse med bus, tog og Plustur på rejseplanen.dk

 

Få mere inspiration her:

Destination Limfjorden © 2022
Danish