©  Foto:

Skulpturlandsby Selde

Skulpturlandsby Selde 

Skulpturlandsby Selde – et centrum for kunst
Landsbyen er en platform for skulpturforsøg i det offentlige rum med over 35 værker af samtidskunst lavet i og til Selde – og kendt i kunstnerkredse i hele Danmark. Siden 2013 har der hvert år været arrangeret kunstudstillinger af kurator, billedkunstner Marianne Jørgensen med kendte kunstnere fra hele landet.
Mange værker kan stadig ses i byens offentlige rum. Da mange af byens borgere er involveret i at hjælpe og gå kunstnerne til hånde, og da hele kunstprojektet bygger på dette samarbejde, er Skulpturlandsby Selde blevet tildelt Den Midtjyske Kulturpris’ hovedpris 2019 kaldet ”Partnerskaber for Handling” på kr. 50.000 ved et festligt arrangement i AROS i Aarhus.
Også malerier og relieffer kan man se i Selde. Kulturhuset Da Winti har været midtpunkt for kunst siden Richard Winter – og med ham en række andre billedkunstnere - kom til Selde i sommermånederne fra 1987 og 15 år frem. Efter en stille periode genåbnede Da Winti i 2011, og siden har man kunnet se en omfangsrig samling af kunst fra 1960’erne og frem til i dag. Nu har Da Winti også en café, hvor man kan bestille mad og
drikke.
Dertil kommer Selde Kirke, en stor kirke fra middelalderen, som i dag er vejkirke. I 2006 lykkedes det menighedsrådet i Selde at få billedkunstner Erik Heide til at stå for restaureringen. Kirken fremstår nu med et meget smukt nutidigt udtryk og besøges derfor hvert år af mange kirke kunst interesserede.
Desuden har byen nu i seks år haft en stor forretning med kunsthåndværk og design lavet af lokale kunsthåndværkere. I SELDECO sælges fx smykker, filtarbejder, keramik, tøj, fotografier, billeder mm. Den drives af kunsthåndværkere og Seldeboere og opsøges af kunder fra nær og fjern.
Man kan få foldere Dagli’Brugsen, i Seldeco, i Selde Kirke og i Da Winti. De viser på et kort, hvor de forskellige skulpturer er opstillet, men man kan også deltage i guidede rundvisninger.
Hver tirsdag formiddag i sommerferien kan man med udgangspunkt i Da Winti gå med på den ca. 1,5 km lange rundvisning og høre fortællinger om de enkelte værker.
Man kan også ringe til Da Winti og aftale en rundvisning på et andet tidspunkt.
Caféen er åben efter aftale og efter rundvisning.
Mødested for rundvisning: Forpladsen til Da Winti, Furvej 14, Selde (nær færgen til Fur), 7870 Roslev

 

Information

For kontakt, åbningstider eller mere information om Skulpturlandsby Selde: Skulpturlandsby Selde

I 2021 skrev Månedsmagasinet en fin artikel omkring Skulpturlandsbyen Selde. Artiklen kan du læse her: Skulpturlandsbyen Selde