©  Foto:

Smag på Limfjorden – fra fjord til bord!

Smag på Limfjorden – fra fjord til bord!

Er du til skaldyr og gastronomi på højt plan, så er denne miniferie på den smukke Limfjordsø Mors lige noget for dig! Nykøbing Mors er Danmarks Skaldyrshovedstad og her tager vi dig hele vejen rundt om skaldyr - lige fra vandkantssafari til en masterclass på Dansk Skaldyrcenter, hvor du lærer at komponere en 3- retters menu. Du bor på den historiske Sallingsund Færgekro, som ligger helt ned til Limfjorden ved det naturskønne område, Legindbjerge. Hele opholdet er krydret med historiefortællinger og oplevelser på et højt niveau.

På denne luksus miniferie, som finder sted i og omkring Nykøbing Mors – Danmarks Skaldyrshovedstad, vil du få den ultimative sanse- og smagsoplevelse. På ankomstdagen starter du ud med en vandkantssafari, hvor du får lov til at høste dine egne østers og selvfølgelig smage på herlighederne. Undervejs bliver der serveret et glas bobler.

Om aftenen serveres en 2- retters menu med vine og med udsigt over Limfjorden. Menuen er tilberedt fra bunden og med lokale råvarer.

På andendagen starter du ud med en byvandring i den gamle historiske købstad, Nykøbing Mors. Efter en lækker frokost på Restaurant Limfjorden, Nykøbings ældste restaurant beliggende ved havnen, går turen til Dansk Skaldyrcenter. Her får du en rundvisning og fortællingen om opdræt af østers, muslinger og hummer samt hører om centrets forskning i bl.a. skaldyr og tang.
Om aftenen kommer muligvis turens største højdepunkt – nemlig en Masterclass i køkkenet på Dansk Skaldyrcenter. Sammen med køkkenchefen fra Sallingsund Færgekro tilbereder du en lækker 3- retters menu med alt godt fra Limfjorden. Der serveres gode vine til og der udleveres opskrifter.

På tredjedagen er der udtjek fra værelset, men der er stadig mulighed for at opleve det bedste af Mors. Der er mulighed for at vandre i naturområdet Legind Bjerge, hvor du kan få udleveret turkort i receptionen på Sallingsund Færgekro. Du kan også besøge et af de spændende museer på øen som f.eks. Molermuseet, Dueholm Kloster eller Støberimuseet, som er med i prisen.

Oplevelsen inkludere:

- 2 overnatninger inkl. morgenmad på Sallingsund Færgekro
- Vandkantssafari med et glas bobler
- 2- retters menu med vine på ankomstdagen
- Byvandring i Nykøbing Mors
- Lækker frokost med drikkevarer på Restaurant Limfjorden
- Rundvisning på Dansk Skaldyrcenter
- Masterclass på Dansk Skaldyrcenter, 3- retters menu med - vine og udlevering af opskrifter
- 1 billet til udvalgte museer på Mors

Program:

Dag 1:
Kl. 14.00 Ankomst og indtjek på Sallingsund Færgekro.

Kl. 15.00 Vandkantssafari. Det bliver en sanserig gåtur langs Limfjorden, hvor der bliver fortalt limfjordsfortællinger og om hvordan man kan bruge fisk, skaldyr og tang fra fjorden i madlavningen.
Du får mulighed for at høste østers og selvfølgelig smage på herlighederne. Der serveres et glas bobler undervejs. Kromanden og vores køkkenchef fortæller og guider på turen.

Kl. 18.30 Der serveres en lækker 2- retters menu med lokale råvarer. Der serveres et glas superior vin til hver ret.

Overnatning og morgenmad næste dag.

Dag 2:

Kl. 11.00 Byvandring i det gamle Nykøbing Mors med særligt fokus på havneområdet og den historiske skaldyrsindustri.

Kl. 12.30 Efter byvandringen bevæger vi os ned til Nykøbings ældste restauration, - Restaurant Limfjorden, der er smukt beliggende ved byens havn. Der dampes blåmuslinger i den hyggelige gårdhave bag restauranten, og blåmuslinger nydes sammen med en øl /vand eller et glas vin.

Kl. 16.00 Besøg på Dansk Skaldyrcenter, som er en del af Danmarks Tekniske Universitet. Her får vi en spændende rundvisning og fortælling om hvordan man opdrætter østers, muslinger og hummer og hører om centrets forskning i bl.a. skaldyr og tang.

Kl. 17.30 Masterclass på Dansk Skaldyrcenter. En 3- retters menu tilberedes af gode råvarer fra Limfjorden, hvor østers, muslinger, krabber og tang indgår. Alt dette under kyndig vejledning af kromand Jens-Peter Skov og køkkenchef Bob Trinkjær. Maden nydes efterfølgende og der fortælles om retterne og deres baggrund og opskrifter udleveres. Der serveres 3 glas superior vine til menuen

Kl. 22.00 Man kører tilbage til Sallingsund Færgekro.

Overnatning og morgenmad næste dag.

Dag 3:

Kl. 11.00 Tjek ud. Der er mulighed for at gå en lang tur i det historiske område Legind Bjerge. Der udleveres kort over de forskellige vandreture i området. Man kan også tage på oplevelse på de forskellige museer på Mors, Fossil- og Molermuseet, Dueholm Kloster eller Dansk Støberimuseum, som er med i den samlede pris.

Praktisk information:

Turene gennemføres ved minimum 10 deltagere og højst 20 deltagere.
Der gives endelig besked senest 4 uger inden arrangementet om turen gennemføres.
Det er en rigtig god idé at medbringe varmt tøj og gode vandresko til de forskellige ture.

 

Information:

For mere information:
Go Tours: Smag på Limfjorden – fra fjord til bord!

Eller kontakt Sallingsund Færgekro direkte:

Tlf.: +45 97 72 00 88
Mail:  info@sfkro.dk 
Web: Sallingsund Færgekro