©  Foto:

Spøttrup Borg

Gå på opdagelse i Danmarks bedst bevarede middelalderborg! Her finder du både en voldgrav, riddersal, tårne, kirkerum og alt det som hører sig til.

Unik - enestående - barsk - smuk - mægtig! Dette er blot nogle af de ord, man har brugt om Spøttrup Borg, siden den i 1941 blev restaureret og indrettet til museum. Borgen er omgivet af en imponerende voldgrav og er beliggende i et naturskønt landskab. Mirakuløst har den overlevet en turbulent tilværelse gennem flere århundrederne, hvor forskellige ejere har behandlet borgen med svingende sans for det enestående sted.

Borgen giver et indblik i, hvordan man i middelalderen byggede med fokus på forsvar. At skabe en stærk borg var det vigtigste - om den var bekvem at bo i kom i anden række. Spøttrup Borg viser, hvordan mennesker har levet på den barske, men samtidigt smukke borg. Hullerne, til de kanoner der var med til at forsvare borgen, er bevaret, og de berømte 9 middelalderlige toiletskakter på borgens mure vidner om dagligdagen for 500 år siden.

I Spøttrups nærmeste omgivelser finder man bl.a. Spøttrup Sø, som har et rigt dyre- og fugleliv. Et stisystem fører rundt om søen og der er et fugletårn samt en udstilling, som beretter om søen og dens dyreliv. Ved borgen ligger en smuk park, som med sin rosenhave samt læge- og krydderurteanlæg, altid er et besøg værd.

Hvert år arrangerer Spøttrup Borg et væld af aktiviteter, bl.a. Bispens Marked som er Vestjyllands største middelaldermarked. Der bliver også afholdt diverse arrangementer i forbindelse med årets forskellige højtider. Derudover er der mulighed for at komme på rundvisning rundt på borgen.

For mere information

Se åbningstider og aktiviteter på Spøttrup Borgs hjemmeside