©  Foto:

Venø Seafood

Venø Seafood leverer friske østers og skaldyr til virksomheder og private og tilbyder samtidig guidet rundvisning på farmen.

Venø Seafood

Bag Venø Seafood står Kristian Borbjerggaard som er en lokal Venø-dreng og 3. generation af fiskerfamilie. Kristian kan ikke forstå hvorfor vi importerer østers fra bl.a. Frankrig, når de bedste produkter ligger i vandkanten, her i Limfjorden. Derfor bygger Venø Seafood på at sikre danskernes adgang til friske og lækre østers, der kommer fra lokale fiskere og direkte fra vandet.

Selve produktionen

På stranden kan du se de store indsugninger af friskt Limfjordsvand til anlæggene på land. 100 meter fra stranden findes bassiner, der rummer opdræt af østers, rødspætter, skrubber og pighvar. I det store produktionsanlæg i området, bygget i 2020, opdyrkes larver, renses og pakkes østers, hummer og hjertemuslinger.

Østers plukkes i den vestlige del af Limfjorden (Nissum Bredning og Lemvigområdet). Losning af både de flade Limfjords- og de hvælvede Stillehavsøsters kan i sæsonen opleves på Venø Havn.

Rundvisninger

Venø Seafood tilbyder guidet rundvisning på stedet samt en fortælling omkring østers og skaldyr for både større og mindre grupper. Rundvisningen skal bookes på forhånd og der tages forbehold for travle perioder.

For mere information besøg Venø Seafood's hjemmeside.