Limfjordens Hus, Rasmus Kardyb

Limfjordens Hus med Rasmus Overgaard Kardyb og Mette Dahlgaard fra Falsters Kyster i spidsen for Wine & Dine 2023

15.6.2023
Forfatter: Maja Overgaard Jordal
Foto: Colin Seymour

Når Østers-&Muslingepremieren indtager Nykøbing Mors i weekenden 13.-15. oktober 2023, bliver det med et gensyn med Wine & Dine. Som noget nyt er det i år Rasmus Overgaard Kardyb fra Restaurant Limfjordens Hus, der sammen med Mette Dahlgaard fra Falsters Kyster står i spidsen for eventen.

Igen i år bliver der noget at glæde sig til, når Skaldyrshovedstaden i Danmark inviterer til Wine & Dine med østers og muslinger fredag aften – en eksklusiv snigpremiere på Østers- og Muslingepremieren 2023.

  • De flotte oppyntede telte danner endnu engang rammerne for en event, fyldt med alt det bedste fra Limfjorden - en kulinarisk oplevelse i verdensklasse, når råvarerne fra Limfjorden tilberedes med lokale råvarer fra egnen, fortæller Hans Ejner Berthelsen Borgmester på Mors og formand for bestyrelsen i Danmarks Skaldyrshovedstad.

På denne aften bliver en eksklusiv middag tilberedt af to af landets dygtigste kokke - Mette Dahlgaard fra Falsters Kyst og Rasmus Overgaard Kardyb fra Restaurant Limfjorden Hus. Rasmus, der selv oprindelig er morsingbo, kom efter 10 år på en rækkes Københavnske toprestauranter “hjem”. Han åbnede den anmelderroste Limfjorden Hus i 2020.

  • Rasmus og Restaurant Limfjordens Hus er med til at løfte egnens kulinariske niveau og har siden deres åbning bevist, at de mestrer brugen af lokale råvarer, herunder "Limfjordens guld", til fulde. Derfor er vi også glade for, at Restaurant Limfjordens Hus har takket ja til at tage den store opgave på sig, som Wine & Dine vitterligt er, påpeger Hans Ejner Berthelsen.

 

Årets gæstekok er endnu engang Mette Dahlgaard, der i 2019 hentede en tredjeplads og i 2021 en andenplads ved DM i Østersgastronomi, der også finder sted i forbindelse med Østers- & Muslingepremieren.

Mette Dahlgaard er en af landets skarpeste kokke og er i dag kulinarisk direktør for Falsters Kyster, der blandt andet rummer den højt roste restaurant Pomle Nakke. Mette er oprindelig morsingbo og kender de lokale råvarer fra egnen. Hun har herudover erfaring fra det grønne køkken på Gemyse i Tivoli og Geist i København. Mette er eksponent for et tårnhøjt niveau og spændende serveringer.

Wine & Dine finder sted fredag den 13. oktober 2023 kl. 17.30 og billetter kan bestilles på www.skaldyrskysterne.dk.

Det bliver en weekend fyldt med fest i Danmarks Skaldyrshovedstad, når premieren fejrer østers- og muslingefiskeriet i Limfjorden. Oplev gourmetkokke, nyd smagsoplevelser og overvær DM i Champagnesabling, Østersåbning og ikke mindst DM i Østersgastronomi. Premieren afholdes 13.-15. oktober 2023 på havnen i Nykøbing.

 

Yderligere information

Formand for bestyrelsen i Danmarks Skaldyrshovedstad, Hans Ejner Bertelsen, mobil 24 79 22 85, heb@morsoe.dk.

Projektleder for Østers- og Muslingepremieren, Solvej Boltz, mobil 51 42 14 70, sbo@morsoe.dk