©  Foto:

Glyngøre Kulturstation

Glyngøre Kulturstation er et lille lokalt museum placeret i de gamle stationsbygninger. Her er der bl.a. fokus på lokalhistorie og hvordan fjorden gennem tiden har påvirket menneskerne omkring Glyngøre.

På kulturstationen kan du opleve hvordan menneskerne igennem historien, hele vejen fra oldtiden til nu, altid har været påvirket af fjorden. Museet ligger smukt nær havnen i Glyngøre med udsigt over Limfjorden til Fur og Mors.

Glyngøre Kulturstation blev oprettet som et lokalhistorisk egnsmuseum i 1990 i den gamle stationsbygning fra 1884, men er i dag en del af det statsanerkendte Museum Salling. På museet bliver du klogere på byen Glyngøre og på jernbanen, fiskeriet, industrien og kulturlivet, som har præget området.

På kulturstationen er der desuden en række faste traditioner. Hvert år åbnes en ny udstilling i Sankt Hans bålets skær og i december kan man opleve Mørkning, hvor der hver dag i julemåneden kommer en ‘hemmelig’ person og fortæller en hyggelig mørkningshistorie for børn og voksne. Alle arrangementer kan du løbende læse om på www.glyngorekulturstation.dk.

I museets butik kan man leje waders og udstyr til reje- og krabbefiskeri. Butikken byder på nostalgisk legetøj, dansk design, souvenirs samt bøger og kort.

For mere information

Se åbningstider og aktiviteter på Glyngøre Kulturstationens hjemmeside