©  Foto:

Glyngøre Kulturstation

Glyngøre Kulturstation er et lille lokalt museum placeret i de gamle stationsbygninger, der viser udstillinger om jernbanen, fiskeriet, industrien og kulturlivet, som har præget området i og omkring Glyngøre.

På kulturstation kan du opleve hvordan mennesket igennem historien – hele vejen fra oldtiden til nu – altid har været påvirket af fjorden.

Glyngøre Kulturstation (Sallingsund & Omegns Museum) blev oprettet som et lokalhistorisk egnsmuseum i 1990 i den gamle stationsbygning fra 1884, men er idag en del af det statsanderkendte Museum Salling. På museet bliver du klogere på byen Glyngøre – og på den jernbane, fiskeriet, industrien og kulturlivet, som har præget området.

På kulturstationen er der desuden en række faste traditioner. Blandt andet åbnes hvert år en ny udstilling i Sankt Hans bålets skær. Du kan også opleve Musik på Plænen – og ikke mindst Mørkning i december, hvor der hver dag i julemåneden kommer en ‘hemmelig’ person og fortæller en hyggelig mørkningshistorie for børn og voksne.
Museet ligger smukt nær havnen i Glyngøre med udsigt over Limfjorden til Fur og Mors.

Museets butik byder på nostalgisk legetøj, lokalt design, souvenirs samt bøger og kort. Her kan også lejes waders og udstyr til rejefiskeri til børn.

 

Se åbningstider og aktiviteter på Glyngøre Kulturstationens hjemmeside