©  Foto:

Halvøen Thyholm

På Thyholm er der storslået natur hvor end man kigger. Her er der frisk luft, børnevenlige strande, friske råvarer fra jord og fjord, hyggelige gårdbutikker og spisesteder, unikke events og masser af kultur- og naturoplevelser.

Halvøen Thyholm

På Thyholm er der storslået natur hvor end man kigger. Her er der frisk luft, børnevenlige strande, friske råvarer fra jord og fjord, hyggelige gårdbutikker og spisesteder, unikke events og masser af kultur- og naturoplevelser.

Så hvad enten man er til en Sommerkoncert på Høloftet, en skøn vandre-og/eller cykeltur i det fri eller en gourmet middag på Tambohus Kro og Badehotel, så har Thyholm det hele.

Oddesund

Oddesund strækker sig både nord og syd for broen og er et kystområde med mange gode rekreative oplevelser.

Der findes ca. 30 bunkere fra 2. verdenskrig, som repræsenterer de forskellige regelbautyper. 4 bunkere har pt. publikumsadgang og bruges som kunsthaller og informationssteder om både området og om forsvarsværkerne. Den internationale Kunsthal Regelbau411 er yderst spændende. Her præsenteres mindst 4 forskellige udstillinger om året i 2 bunkere, alle med formidling af samtidskunst inden for lyd, lys og video.

I Oddesundtårnet, der ligger vest for og nord for broen ud til Nissum Bredning, findes gode og inspirerende informationer om meget af det man kan se fra toppen af tårnet. Hele vejen derop orienteres man om historier ved dette farlige farvand igennem tiderne. Tårnet er handicapvenlig med elevator og handicaptoilet. Kulturlandskabet Oddesund er den nordlige indgang til Geopark Vestjylland.

Hvis du er interesseret i Kunst og Kultur, så kig også forbi Mississippi kultur- og kunstcenter på Thyholm, som er et mødested hvor kunst og kultur skal være med til at skabe debat, flytte grænser og skabe oplevelser.

Tambohus - Søndbjerg

Søndbjerg og Tambohus har en perlerække af skønne naturoplevelser.

Tambohus kan med fordel være udgangspunktet for oplevelser i området. Tambohus er et gammelt fiskerleje. Her er gode parkeringsmulighede og offentlig WC. Det er et sandt naturparadis med en fred og ro af de sjældne.
Fra Tambohus er der natursti til Søndbjerg Strand, der er en god, østvendt børnevenlig strand med groft sand og rent vand. Bag stranden findes klitter og et sommerhusområde. Der findes ligeledes toiletter og p-plads på stranden.

Fra Tambohus er der ligeledes kort vej over dæmningen til endnu en halvø, nemlig Jegindø.

Når man siger Tambohus kommer man ikke udenom Tambohus Kro & Badehotel. Her laves der både ærlig kromad samt overraskende gourmetmiddag. Fælles for begge er at kvaliteten er i top. Her er ingen hurtige måltider og maden er tilberedt med kærlighed helt fra bunden.