©  Foto:

Oddesund Lystbådehavn - Thyholm

Oddesund Lystbådhavn er en havn med masser af historie bag sig, og er helt sikkert et besøg værd.

Oddesund Lystbådehavn


Oddesund Havn er en havn, som er et besøg værd. Efter gennembruddet af Aggertangen i 1825 blev Oddesund den trafikale navlestreng, der forbandt Thyland med Hardsyssel, og forbindelsen over det smalle sund blev derved en flaskehals på den store vestjyske handelsvej fra Thy til Tyskland.

Den gammeldags ro-færge måtte derfor forbedres, og i 1861-64 blev der på oddens nordøstlige side anlagt en lille havn. Efter anlægget af Thybanen 1880-82 åbnede her i 1883 en af Danmarks helt tidlige dampforbindelser, hvoraf den forfaldne færgehavn stadig kan ses. I 1938 åbnede broen over Oddesund. I krigs- og krisetider har Oddesund haft stor strategisk betydning. Herom vidner de store bunkersanlæg, som den tyske besættelse magt opførte under 2. Verdenskrig.

Det er en lille og velholdt havn, som løbende er blevet renoveret igennem tiden. På havnen finder du diverse faciliteter som toiletter, bad, vaskerum, opholdsrum med køleskab. Tæt på havnen er der en station, kiosk med grillbar og tank hvor du finde diesel og benzin.