Salling Dykkerpark

Foto: Salling Aqua Park

Glyngøre har Nordeuropas første store dykkerpark med skibs- og kampvognsvrag, kompas- og forhindringsbaner, stenrev, tømmerflåde og en grotte. 

Dykkerparken går fra stranden ved Glyngøre Fyr og rækker ca. 250 meter ud fra kysten. Placeringen tæt på land, men med en dybde på op til 24 meter, giver både rutinerede og nye dykkere mulighed for at træne under sikre og betryggende forhold. 

Salling Dykkerpark er det første element i Salling Aqua Park, som desuden skal bestå af en dobbelt så stor lystbådhavn med 200 bådpladser og et maritimt center med kano- og kajakcenter og fjordbad.

Dykkerparken er et kunstigt anlæg, som kan gøre sportsdykning mere sikkert. Samtidig vil et nyt stenrev bidrage til miljøforbedring og sikre bedre yngle- og opvækstbetingelser for fisk og bunddyr. Dykkerparken er desuden et godt snorkeldykkerområde for klubbernes juniordykkere og badegæster.

Foto:Salling Aqua Park

Slæbestedet er gratis. Hvis der dykkes stranddyk fra Kassehusets parkering så husk, at parkere din bil på én af parkeringspladserne væk fra Kassehuset når udstyret er læsset af, så den ikke holder i vejen for den øvrige trafik på havnen. Det samme gælder selvfølgelig, hvis der dykkes fra båd og slæbestedet anvendes.

Svømmeturen fra stranden til minestrygeren er ca. 275 meter. Der er en bøje helt inde på lavt vand ned for Kassehuset. Herfra kan man følge en kæde hele vejen til stævnen af "Stine". Fra ankerklodsen ved "Stines" stævn går der en lille (8 mm.) kæde op til platformen. Der er lagt ledeliner ud til de øvrige objekter.

Foto:Salling Aqua Park

Se mere på www.sallingaquapark.dk