Gourmetophold med Østerssafari - Tambohus Kro & Badehotel
Hvis du er vild med østers, så skal du tage på dette eksklusive østersophold, hvor kokken tager Jer med ud og samler østers.
I Limfjorden finder du nogle af de lækreste råvarer man kan få – nemlig østers og skaldyr. Du skal kun få meter ud i fjorden for at finde de første lækre østers, som er kendt for at være blandt verdens bedste.
Snyd ikke dig selv for at smage disse delikatesser samt de mange oplevelser vi har omkring østers og skaldyr i Limfjorden.
Limfjorden er det perfekte sted når det gælder østers- og skaldyrsoplevelser. Du kan komme på østerssafari, få rundvisninger på skaldyrscenteret, lære at tilberede østers og skaldyr og mange andre spændende oplevelser med østers og skaldyr for både børn og voksne.
Den 1. oktober er den officielle åbningsdag for østerssæsonen i Danmark og det fejres hvert år med en stor Østers- og Muslingepremiere i starten af oktober - en weekend fyldt med smagsoplevelser og aktiviteter.
Gå heller ikke glip af den årlige Skaldyrsfestival på Mors, som byder på et mekka af spændende aktiviteter og madoplevelser for hele familien.
Flere af vores restauranter serverer lækre skaldyrsretter, som de har tilberedt på deres helt egen måde.
Find inspiration her til dit næste skaldyrsmåltid.
.. at der findes østers i Limfjorden hele året rundt, men man anbefaler kun at plukke dem fra september til april. Østers lever nemlig af at filtrere vandet for alger, og om sommeren er der derfor risiko for at østersen indeholder giftige alger, der trives i det lune vand.
En god tommelfingerregel er derfor, at måneder der indeholder bogstavet ”R”, er de måneder hvor man kan plukke østers.
Hvis du vil vide mere om Limfjordens østers, få tips til hvordan man åbne dem samt gode opskrifter, så klik på billedet nedenfor.
Midt i Limfjorden, på øen Mors, ligger Danmarks Skaldyrshovedstad, Nykøbing Mors. De afholder en række events, så som Østers- og Muslingepremiere, Østersfinalen mm.
Man kan genkende en Limfjordsøsteren ved at den er flad og næsten rund. En god størrelse på en spiseklar østers er når den er 8-10 cm og vejer mellem 60-150 gram. Det tager den ca. 3-5 år at nå den størrelse.
Derudover er en østers tvekønnet og i stand til at skifte køn afhængig af vandets temperatur.
Stillehavsøsters er en invasiv art i Danmark og truer den oprindelig fauna, Limfjordsøstersen, blåmuslinger mv. Den er aflang og vokser hurtigere end Limfjordsøsteren. En god spisestørrelse på dem er ca. 80-160 gram.
Østers og skaldyr er en delikatesse, der skal nydes med omtanke. Der kan være risiko ved selv at indsamle og spise østers og muslinger fra Limfjorden.