Muslinger, østers, Sallingsund færgekro
Østers - Jyllandsakvariet

Limfjordens østers og skaldyr

Foto:Colin John Seymour Jr&Jyllandsakvariet

I Limfjorden finder du nogle af de lækreste råvarer man kan få – nemlig østers og skaldyr. Du skal kun få meter ud i fjorden for at finde de første lækre limfjordsøsters, som er kendt for at være blandt verdens bedste. 
Snyd ikke dig selv for at smage disse delikatesser samt de mange oplevelser vi har omkring østers og skaldyr i Limfjorden.
 

Oplevelser med østers og skaldyr

Limfjorden er det perfekte sted når det gælder østers- og skaldyrsoplevelser. Du kan komme på østerssafari, sælsafari, få rundvisninger på skaldyrscenteret, lære at tilberede østers og skaldyr og mange andre spændende oplevelser med østers og skaldyr for både børn og voksne.

Tilbagevendende arrangementer med Østers og Skaldyr

Den 1. oktober er den officielle åbningsdag for østerssæsonen i Danmark og det fejres hvert år med en stor Østers- og Muslingepremiere i starten af oktober og når sæsonen er over, afholdes den store Østersfinale i starten af april - begge med masser af smagsoplevelser og aktiviteter.

Gå heller ikke glip af den årlige Skaldyrsfestival på Mors, som byder på et mekka af spændende aktiviteter og madoplevelser for hele familien.

Limfjordsøsteren er kendt for at være blandt verdens bedste

Øl & Østers

Øl og østers passer utrolig godt sammen. På mange måder passer øl og østers bedre sammen end østers og champagne, som så mange ellers tror. Her får du vores bud på 24 forskellig-tilberedte østers samt hvilken lokal øl fra en af vores lokale bryggerier, der passer godt til. 

Vidste du...

.. at der findes østers i Limfjorden hele året rundt, men man anbefaler kun at plukke dem fra september til april. Østers lever nemlig af at filtrere vandet for alger, og om sommeren er der derfor risiko for at østersen indeholder giftige alger, der trives i det lune vand.

En god tommelfingerregel er derfor, at måneder der indeholder bogstavet ”R”, er de måneder hvor man kan plukke østers.

Hvis du vil vide mere om Limfjordens østers, få tips til hvordan man åbne dem samt gode opskrifter, så klik på billedet nedenfor.

Østers folder på dansk

KLIK HER

Foto: Destination Limfjorden

Nykøbing Mors - Danmarks Skaldyrshovedstad

Midt i Limfjorden, på øen Mors, ligger Danmarks Skaldyrshovedstad, Nykøbing Mors. De afholder en række events, så som Østers- og Muslingepremiere, Østersfinalen mm. 

Limfjordens østers

Østers

Limfjordsøsters

Man kan genkende en Limfjordsøsteren ved at den er flad og næsten rund. En god størrelse på en spiseklar østers er når den er 8-10 cm og vejer mellem 60-150 gram. Det tager den ca. 3-5 år at nå den størrelse.

Derudover er en østers tvekønnet og i stand til at skifte køn afhængig af vandets temperatur. 

Stillehavsøsters er en invasiv art i Danmark og truer den oprindelig fauna, Limfjordsøstersen, blåmuslinger mv. Den er aflang og vokser hurtigere end Limfjordsøsteren. En god spisestørrelse på dem er ca. 80-160 gram.
 

Østers

Stillehavsøsters

Advarsel

Østers og skaldyr er en delikatesse, der skal nydes med omtanke. Der kan være risiko ved selv at indsamle og spise østers og muslinger fra Limfjorden.

  • Informer dig grundigt inden du plukker østers og muslinger i Limfjorden. Pluk aldrig skaldyr hvis der er udstedt advarsel fra myndighederne.
  • Pluk ikke østers eller muslinger i nærheden af å- eller spildevandsudløb eller havneudløb.
  • Følg altid anbefalingerne fra din guide når du er på østerssafari i Limfjorden
Østersbaren