Limfjorden fylder Tivoli med lokale smage
Tivoli i København bliver fyldte med smage, dufte og producenter fra Limfjorden, når Tivoli Food Festival igen løber af stablen til maj. Her bliver Plænen i Tivoli nemlig transformeret til en indbydende markedsplads fyldt med lokale sæsonråvarer fra hele Danmark.
Tivoli får under festivalen besøg af fire forskellige egne af landet, som hver især fremviser de bedste råvarer og producenter, de har at byde på. Den 21. og 22. maj er det Destination Limfjorden, som fylder Plænen lokal velsmag. Med sig har de lækkerier som øl, cider og mejerivarer.
Sidste år besøgte mere end 40.000 danskere Tivoli Food Festival. Her kunne de opleve markedsplads på Plænen med råvarer og producenter fra forskellige egne af landet. I år gentager Tivoli succesen med fire nye danske destinationer, som gæster Tivoli og giver danske og udenlandske turister mulighed for at smage, dufte og købe det bedste og mest smagfulde fra de forskellige egne. En af disse destinationer er Limfjorden, som indtager i Tivoli for at fremvise deres unikke råvarer og vise, hvad dansk madkultur også kan være.
På Destination Limfjordens markedsplads kan man blandt andet smage, dufte og købe råvarer og produkter som har sat området på det gastronomiske verdenskort - fx øl, whisky, cider, mejeriprodukter og meget mere.
Maja Overgaard Jordal, som er projekt- og udviklingsmanager, siger om besøget i Tivoli:
"Vi har sagt ja til at lave marked i Tivoli, fordi det er en unik mulighed for at vise resten af Danmark, hvad vores område kan. Limfjorden rummer et væld af passionerede fødevareproducenter, der kombinerer kvalitet, håndværk og kærlighed til det lokale – og det vil vi gerne give flere smag på. Vi håber, at mødet med gæsterne i Tivoli både skaber stolthed blandt vores producenter og vækker nysgerrighed for Limfjordslandet som destination."
Mikkel Ustrup, som er high end director i Tivoli og en af folkene bag Tivoli Food Festival, siger:
”Dansk gastronomi er kendt verden over, og vores restauranter er blandt de allerbedste i verden. Det skyldes blandt andet, at vores mange dygtige kokke har råvarer i absolut verdensklasse at arbejde med. De råvarer vil vi gerne hylde under Tivoli Food Festival. Som Danmarks største turistattraktion vil vi i Tivoli være med til at vise alt det, som dansk gastronomi kan. Vi vil være et udstillingsvindue for de mange fantastiske råvarer og dygtige producenter som danner fundamentet for det danske gastroeventyr. Sidste år havde vi stor succes med at invitere forskellige danske egne ind på Plænen, og i år fortsætter vi konceptet. Jeg glæder mig til, at vores gæster kan opleve de egnsbestemte råvarer og møde de mange dygtige producenter”.
Markedspladsen på Plænen er en del af Tivoli Food Festival og kan besøges den fra d. 17. t.o.m. d. 25. maj kl. 11-18 (fredag d. 23. undtaget).
De fire destinationer som gæster Plænen i år er: Destination Nordvestkysten (17. + 18. maj), Destination Vesterhavet (19. + 20. maj), Destination Limfjorden (21. + 22. maj) og Sjælland fra kyst til kyst (24. + 25. maj)
Limfjorden kommer med følgende boder (med forbehold for ændringer):
- Destination Limfjorden
- Fur Bryghus
- Rakkerpak Cider
- Thise Mejeri
- Jyllandsakvariet
- Foreningen Æblets by
- Morsø Jernstøberi
Du kan opleve Destination Limfjordens marked på Plænen i Tivoli d. 21. og 22. maj kl. 11-18.
Tivoli Food Festival løber fra den 17.-25. maj.