Sommerhusmøde

Stor interesse i Destination Limfjordens sommerhusmøde

30.3.2022
Foto: Heidi Henriksen Skjøtt, Sol og Strand

Over 150 deltog i Destination Limfjordens sommerhusmøder i lørdags, som var arrangeret i samarbejdet med Morsø og Skive kommuner, Ferieudlejningernes brancheforening og Energistyrelsen.

Sommerhusmøderne for sommerhusejerne fandt sted i lørdags i henholdsvis Morsø og Skive kommune, hvor der var over 150 tilmeldte. På programmet for møderne i lørdags var det helt store omdrejningspunkt sommerhuset, hvilket kan være et fantastik fristed og feriehus, men der kommer også ekstra udgifter ved det. Da sommerhuset kan være en stor energisluger for mange, især hvis huset anvendes året rundt. Heldigvis er der mange ting, som kan gøres i forhold til gode energivaner, renovering og klimavenlig opvarmning, som mødet havde fokus på.

Derfor var der både oplæg fra Energistyrelsen omkring, hvordan der kan spares energi på sommerhuset ved at ændre energivaner, renoveringsforslag o.l. Derudover kom kommunerne ind omkring affaldssortering og andre planer for sommerhusområdet i de repræsentative kommuner.

Mødet for sommerhusejerne er stablet på benene, da der er generelt, er mangel på udlejningssommerhuse i Limfjordslandet. I 2021 havde destinationen den største %-mæssige overnatningsvækst i Danmark og med den stigende interesse i området er der taget kontakt til sommerhusejerne, for at belyse hvordan og hvilke muligheder der er i at udleje sit sommerhus.

Destination Limfjordens direktør Kristina L. Schjøtt fortæller. ”Udover der er nogle skattemæssige fordele ved at udleje sit sommerhus, så vil det også gør meget for lokalmiljøet i sommerhusområderne. På nuværende tidspunkt kan vi se, at det er et mindretal, som vælger at udleje deres sommerhuse, så der er faktisk ikke så mange overnatningsmuligheder. Hvis der kommer flere sommerhuse til udlejning, kan det være med til at give muligheden for at få flere turister til området, som kan give mere liv til de mindre byer og i sidste ende give flere arbejdspladser”.

Dermed var der også oplæg fra Feriehusudlejernes Brancheforening, som fortalte om, hvad det er turisterne i området efterspørger og hvor let er det at udleje. Samt fra lokale udlejningsbureauer, som kom ind omkring, hvad det betyder at udleje sit sommerhus. Til sidste gav Destination Limfjordens direktør, et indblik i, hvad det vil betyde for turismeudviklingen og den lokale handel.

”Det er helt overvældende så mange der udviste interesse for mødet. Oplægsholderne har også været rigtig glade for at deltage og få skabt en dialog med sommerhusejerne. Dertil kan jeg fortælle, at de første har bestilt individuelle møde ved udlejningsbureauerne. Og deltagerne fik en del ideer til energioptimering”, fortæller Destination Limfjordens direktør Kristina L. Schjøtt.

Der vil ligeledes blive afholdt et sommerhusmøde i Struer kommune den 9.4.2022, hvor der vil være et lignede program for sommerhusejer i Struer og Thyholm området.

For nærmere information