Østers, skaldyr, østerssafari

Projekt: Danmarks Maddestinationer

Foto: Colin Seymour

Projektet Danmarks Maddestinationer er et samarbejde med lokale virksomheder, som skal udvikle en række madoplevelser. Dette gøre gennem innovationsforløb med enkelte eller mindre grupper af lokale virksomheder og andre relevante aktører f.eks. museer, gårde, havne mv.

Projektet Danske Maddestinationer har til formål at skabe øget omsætning og flere overnatninger gennem en målrettet udvikling af flere og bedre madoplevelser for både turister og lokale.

Foruden det direkte fokus på omsætning og udvikling af madoplevelser er projektet også med til at understøtte udviklingen indenfor bæredygtig turisme og samarbejde på tværs af hele Danmark. Projektet er med at til give en fælles udvikling af koncepter, arbejdsmetoder og gensidig læring på tværs af danske destinationer. 

Initiativer i projektet

Øl og østers julekalender, 2022
Destination Limfjorden

Øl & Østers Julekalender

Øl & Østers Julekalender er en gastronomisk julekalender, hvis formål er at sætte fokus på vores lokale bryggerier samt at inspirere flere til at spise vores lokale delikatesser, nemlig østers.

Brænderiet Limfjorden
Destination Limfjorden

Smagen af Limfjorden - Busrejse

På denne busrejse til Limfjordslandet skal vi både smage og opleve. Vi skal besøge øer og kyststrækninger, hvor der i de smukkeste omgivelser findes lokale ildsjæle og store oplevelser.

Langbordsmiddag i Destination Limfjorden
Kulturmødet

Langbordsmiddag i Nykøbing Gågade

Langbordet bliver et absolut højdepunkt under Kulturmødet, der med godt værtskab inviterer gæsterne til at smage sig gennem Limfjordens råvarer. I et partnerskab mellem Skaldyrshovedstaden, Destination Limfjorden, Nordic Food College, Morsø og foreningen Regional Madkultur, er det lykkes at samle en række stærke lokale aktører og i fællesskab præsente en storslået middag, der visuelt og sanseligt viser alt det gode, som lokalområdet har at byde på.

Restaurant gastronomi
Destination Limfjorden

Gastronomiske busture

Vi har afholdt forskellige gastronomiske ture, hvor vi besøger flere af egnens absolut bedste restauranter, og smager på lokale mesterværker. 

Glyngøre Havn
Destination Limfjorden

Madmødet turen

For tredje år i træk, vil det være muligt, at komme med på en lokal fødevare-bustur rundt på Skiveegnen med guide fra Destination Limorden. Her vil du kunne opleve, og ikke mindst smage på, nogle af egnens bedste fødevarer og hilse på menneskerne bag. 

Struer Havn, sommer
Anders Trærup

Sansefestival

Sansefestivalen ‘SANS’ er Nordvestjyllands største fødevarefestival i Struer midtby. Sansefestivalen tager sit udgangspunkt i en række af regionens kvalitets fødevareproducenter og fødevareforhandlere, der kommer og udstiller deres varer, giver smagsprøver etc.

Østersfinale
Per Bille

Tiltag ved Østersfinale og Østers- & Muslingepræmieren

Destination Limfjorden deltager og støtter økonomisk Østersfinale og Østers- & Muslingepræmieren på Mors, med forskellige initiativer. 

Samarbejdspartnere
Det er VisitLolland-Falster, der er projektleder på projektet og samarbejder med VisitAarhus, Destination Limfjorden, Destination Sjælland, SydkystDanmark og Destination Fjordlandet. Projektets samarbejdspartnere tæller desuden Food Organisation, Danmarks Skaldyrshovedstad v. Morsø Kommune og VisitThy.

Bevillingsgiver
Danmarks Maddestinationer er støttet af: Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Tidsperiode
Projektet løber fra 1. maj 2021 – 31. december 2023

Tanja Bonde, Destination Limfjorden
Projektleder

Manager – Netværk og Partnerskaber

tabo@destinationlimfjorden.dk