©  Foto:

Blue Walk

Hop i vandrestøvlerne og gå langs Sallings kyst fra Skive til Sundsøre. En fantastisk naturoplevelse med skøn udsigt over Limfjorden. 

Blue Walk er en 22,6 km lang vandrerute fra Skive i syd til Sundsøre i nord. Turen går fra Skive by langs kysten over strandenge, heder og overdrev - alt sammen med verdens bedste udsigt ud over Limfjorden.

Undervejs kan du gå på skattejagt blandt nogle af de helt særlige historier fra Salling. Få for eksempel historien om herregården, der endte som den anerkendte højskole, Krabbesholm, eller om travhesten, Tarok, som vandt hele Danmarks hjerte. Der er også fortællingen om den store lindorm, der bugter sig fra Sundsøre til Eskær over herregården ved Astrup og mange flere. Men turen er selvfølgelig først og fremmest en tur i og med naturen. Tæt på bølger, strandsten, krabbeboller og skaller. Og hov! Var det en sæl i horisonten?

På steder langs ruten kan du være heldig at støde på spændende fund fra fortiden og få et indblik i Sallings natur. Scan QR koderne undervejs på turen.

På med gummistøvlerne

Blue Walk er en oplevelse ved - og enkelte steder - i Limfjorden. Følger du Lavvanderuten, er der strækninger, som kan være oversvømmede, når vandet står højt i fjorden. Det sker særligt i efteråret og vinteren, når vestenvinden presser vand fra Vesterhavet ind i Limfjorden. Smid skoene og sop igennem vandet eller medbring gummistøvlerne i tasken.

Flere steder på ruten kan du også vælge at følge Højvanderuten, som tager dig lidt højere op i landskabet og væk fra vandkanten.

Tjek vandstanden hos DMI

Lavvanderuten - Blå 

Lavvanderuten går langs fjorden på den ubevoksede strandbred det meste af vejen. Ruten er afmærket med blå pile og prikker og er 22,6 km lang. Når vandstanden i fjorden er høj, vil der være steder på Lavvanderuten, som er svære at passere uden, at du får våde fødder. I sådanne perioder er det en god idé at gå turen med gummistøvler på.

Højvanderuten - Rød 

Højvanderuten tager dig med lidt op i terrænet, og den kan du vælge at benytte, når vandet står højt i fjorden. Ruten er afmærket med orange pile og prikker. Hvis du vælger at skifte fra Lavvanderuten til Højvanderuten, der hvor det er muligt, er den samlede rute 27,2 km lang. Højvanderuten følger både trampestier og eksisterende grus- og asfaltveje i terrænet.

Explorerruterne - Sort

Explorerruterne er ekstraruter for dig, der bare ikke kan få nok af fjordlandskabet. De ekstra ruteforløb er afmærket med sorte pile og prikker.