©  Foto:

Uhrehøje Plantage og Myrhøj Plantage

Ved plantagerne er der 4 afmærkede vandrestier og en MTB-rute med tilhørende sløjfer. Plantagestien cykelruten nr. 118 er anlagt for at forbedre adgangen til plantagerne. Plantagestien er ca. 13 km lang og følger fortrinsvis små asfaltveje med lidt trafik og grusbelagte skovveje.

Hvis man er heldig kan man få et glimt af bl.a. rådyr, dådyr og de helt særlige hvide dådyr. 

Der ligger over 20 fredede gravhøje i plantagerne. Udsigten fra gravhøjene er storslåede. Alderen på gravhøjene er fra 4.000 til 500 år f.Kr. De fleste af højene har været brugt i generationer til gravsætninger. Der er flere fund fra området, perler, økser og kar, på trods af at der ikke har været udgravet.

Området hvor Uhrehøje ligger, er præget af både istidens randmoræne landskab og sandfygning fra de sandede smeltevandsaflejringer. I dag er området beplantet med store træer, så det kan være svært at se hvor kuperet skoven er, men flere steder på vandrestierne kan man fornemme tidligere tiders naturkræfter og se det kuperede terræn. Da isen trak sig tilbage brækkede også her store blokke af isen, som sidenhen blev dækket af smeltevandsaflejringer. Her lå de nedfrosset inden temperaturstigningen formåede at smelte dem. Det er bl.a. Tandrup sø, der er et dødishul, et eksempel på.

 

Find vandreturfolderen her