©  Foto:

Aslaug

Familie: Aslaug står i rundkørslen Rosenbakken-Nørre Boulevard i det nordlige Skive. Aslaug er i familie med Kraka, der står i rundkørslen Vestre Boulevard-Nørre Boulevard. Kraka er den nordligste af de 11 stjerner.

Fortælling 
Rundkørslerne Kraka og Aslaug repræsenterer det nordiske i de 11 stjerner. Derfor ligger de nordligst. Kraka og Aslaug er kvinder i den nordiske mytologi. Faktisk er høvdingedatteren Aslaug og bondepigen Kraka den samme kvinde. Lægges de to skulpturer sammen bliver de til en samlet, sølvblank helhed. 

Aslaug er datter af dragedræberen Sigurd Fafnersbane. Da hendes forældre dør, overtager Heimar faderskabet. Heimar frygter for hendes sikkerhed, og derfor laver han en harpe, som er stor nok til at skjule en lille pige og drager ud i verden som fattig harpespiller. En nat bliver han slået ihjel af et bondepar, som vil stjæle harpen. De opdager den lille pige og tager hende til sig under navnet Kraka (krage). Men Aslaug glemmer ikke, hvor hun kommer fra. Hun venter på, at en høvding skal komme og finde hende... 

Kraka og Aslaug er en opfordring til at se på verden i et kvindeligt og et nordisk perspektiv. De sætter gang i tanker om, hvad det vil sige at være hel. Derudover opfordrer Aslaug os til at huske på, hvem vi er, også selvom nogen kalder os ”krage”. 

Endelig kan man kan se skulpturen ”Aslaug” som en harpe, som der gemmer sig en lille pige i. 

Form
”Aslaug” er inspireret af vikingetidens brocher og ringborge, bronzealderens bælteplader, gravhøje, vindblæsthed og islandske geysere sekundet før de springer. 

I Jacob Jensen Design har vi tidligere brugt rillemønstret i Beogram 4000 fra 1972. Den er et af de industriprodukter i verden, der har vundet flest designpriser.

DATA

Design: 
Jacob Jensen Design 
Sponsor: 
Salling Bank og N. Graversens Metalvarefabrik A/S 
Producent: 
N. Graversens Metalvarefabrik A/S 
Materiale: Syrefast, glasblæst stålplader 
Vægt i alt: 2622 kg 
Diameter: 6,5 m 
Højde: 1,6 m 
Overfladeareal: 126,25 m2