©  Foto:

Mere

Familie: ”Mere” er en af tre skulpturer, hvis navne tilsammen danner sætningen ”Mindre er mere”. Skulpturerne ligger i forlængelse af hinanden i rundkørslerne på Holstebrovej ved City Vest, Vestre Boulevard og Ballingvej. Mere ligger således i rundkørslen ved Ballingvej.

Fortælling
De tre skulpturer er tilsammen en opfordring til at tænke over forholdet mellem mere og mindre. De tre skulpturer bygger på det samme tema, men ser meget forskellige ud. En indeholder meget materiale, en mindre og en næsten ikke noget. Hvilken er den smukkeste, den mest interessante, den mest dragende? 

Det er ikke kun, når det kommer til skulpturer, at mindre nogle gange kan være bedre end mere. Det gælder også i vores forbrug og i menneskelige forhold. Med Niels Hausgaards ord kan man tænke over, om ”De fleste er de bedste eller bare de fleste?” Spørgsmålet er, hvad der er vigtigt her i livet? Mere eller Bedre? 

Form 
Formen er inspireret af det 20. århundredes modernisme, sådan som den kendes i Bauhaus-traditionen. Bauhaus var en arkitekturskole i Tyskland omkring 1930, som bl.a. mente, at man ved at fjerne alt overflødigt kan skabe noget mere sandt og værdifuldt. Less is More – eller på dansk: Mindre er mere. Bauhaus har haft stor indflydelse på det 20. århundredes kunst, arkitektur, design m.m. Skives 11 stjerner bygger i deres formsprog videre på Bauhaus-traditionen.

DATA

Design: 
Jacob Jensen Design 
Sponsor:
Scantruck A/S 
Producent: 
N. Graversens Metalvarefabrik A/S 
Materiale: Syrefast, glasblæste stålplader 
Vægt i alt: 3.620 kg 
Bredde: 4,0 m x 4,0 m 
Højde: 4,0 m 
Overfladeareal: 88,5 m2