©  Foto:

Vestenvinden

Familie: Vestenvinden står i rundkørslen Herningvej – Ringvej Syd. Den er placeret længst mod vest og er ikke i familie med nogen af de andre stjerner.

Fortælling 
Vestenvinden er den eneste af de 11 stjerner, som påvirkes af vejret. Når vinden blæser, bevæger kædetæppet sig. Vestenvinden er en opfordring til at tænke over,hvad naturen gør ved sindet. Vinden fra vest har altid været et vilkår her på egnen. 
Når Jeppe Åkjær om Jenle skriver, at ”jeg lagde min gård i den rygende blæst”, så mener han den rygende blæst fra vest. Når vi synger om blæsten, der går frisk over Limfjordens vande, så er det også vestenvinden, vi tænker på. 
Skulpturens tynde, vind-bevægelige kæder kan ses som et billede på os selv. Vi er forbundne og underkastet de samme grundvilkår. Hvad betyder det for vores måde at være på, at vi bor på en grøn og vindblæst egn? At vi ikke bor i en storby, en regnskov, en ørken eller på en steppe? Hvordan former vinden og de åbne landskaber os? På hvilken måde gør det os særlige? 

Form 
Inspirationen er vinden i granerne, i det lange græs, i kornmarken, over fjorden, i sejlet. Det er også horisontlinjen med den store lyse himmel og det mørkere land under den. 
For Jacob Jensen Design er kontrasterne i sølv og sort en del af vores formsprog, og de kan genfindes i mange af vores produkter. Selvom vi bor ved fjorden og er sejlende mennesker, så er det første gang, at vi har kombineret vores formsprog med noget vindbevægeligt.

DATA

Design: 
Jacob Jensen Design 
Sponsor: 
Dansk Maskinbørs A/S 
Producent:
Dommerby Stål ApS 
Materiale: Rustfrit stål og stål 
Vægt i alt: 3000 kg 
Bredde: 4,0 m 
Højde: 4,0 m 
Kæde: 4160 m 
Overfladeareal: 80 m2