Fossiljagt ved Limfjorden

Foto: Jakob Lerche

Find din indre geolog frem og tag på fossiljagt ved Limfjorden, hvor du kan finde fossiler der er 55 millioner år gamle.

God jagt!

Fossiljagt

Foto:Destination Limfjorden

Fossil og molermuseet

Foto:Destination Limfjorden

Moleret i Limfjorden er et mekka, hvis du gerne vil finde fossiler. Det unikke moler, som ikke findes mange andre steder i verden, gemmer på fossiler fra dyr og planter, som levede på den daværende havbund for 55-53 millioner år siden. Og det er især dyr og planter du har mulighed for at finde her.

Det er en ubeskrivelig følelse når man finder en fossil og som den første kigger på det lille dyr i 55 mio. år. Moleret gemmer nemlig på indholdet af den tropiske havbund, som var på stedet dengang. Og kigger man op på moler-gravens lodrette sider kan man følge flere millioner års aflejringer i 187 lag af skiftevis moler og aske fra vulkaner. Det syn er intet mindre end verdens smukkeste "lagkage". 
 

Fossil og molermuseet, molergraven

Foto:Destination Limfjorden

Guidet fossiljagt

Fossil- og Molermusset og Fur Museum afholde guidede fossiljagter, hvor du sammen med en guide når ned i molergraven og går på jagt efter levn fra fortiden.
Langt de fleste fund må du tage med hjem. Dog er nogle fossiler er så unikke, som f.eks. dyr, at de fortjener at blive udstillet.

Fur Museum og Fossil- og molermusset kan du se nogle af de smukkest fund og lære mere om moleret og fossiler. 

Man må gerne selv på gå jagt i molergravene, når der ikke arbejdes. Husk bare på, at der ikke må graves i skranter, men løse sten må flækkes.

Det kan du også opleve ved Limfjorden

Hoppepude
Sjovt for børn
Østers - Jyllandsakvariet
Østerssafari i Limfjorden
Jesperhus Feriepark - blomsterpark
Jesperhus Feriepark - blomsterpark
Frilandsmuseet Hjerl Hede
Frilandsmuseet Hjerl Hede
JyllandsAkvariet
JyllandsAkvariet
Spøttrup Borg
Spøttrup Borg