Østers - Jyllandsakvariet

Østerssafari i Limfjorden

Foto: Jyllandsakvariet

Tag på østerssafari i Limfjorden, hvor du både kan se, forstå og smage de forskellige østers i Limfjorden. Iført waders går du på jagt efter østers og får samtidig forståelse for østers, skaldyr og dyrelivet i Limfjorden.

Østerssafari, Dansk Skaldyrscenter

Foto:Destination Limfjorden

Østers, skaldyr, østerssafari

Foto:Colin Seymour

Det er en helt speciel oplevelse at tage på østerssafari i Limfjorden og selv gå på jagt efter dine egne fødevarer. Og oplevelsen bliver kun bedre af, at denne fødevare, Limfjordsøstersen, anses af mange for at være verdens bedste. På østerssafari i Limfjorden lærer du hvordan du selv fanger dem, hvordan de åbnes, og hvordan du kan tilberede dem. Rå østers kan være en udfordring for nogen, men når de tilberedes kan alle være med.

Faktisk findes der massevis af østers i Limfjorden hele året rundt, men man anbefaler kun at plukke dem fra september til april. Østers lever nemlig af at filtrere vandet for alger, og om sommeren er der derfor risiko for at østersen indeholder giftige alger, der trives i det lune vand.

En god tommelfingerregel er derfor, at måneder der indeholder bogstavet ”R”, er de måneder hvor man kan plukke østers.
 

Østers kniv

Foto:Colin Seymour

Guidet østerssafari

Dansk Skaldyrcenter, JyllandsakvarietOyster King og Tambohus Kro og Badehotel, er blot nogle af dem som afholder guidede østerssafari i Limfjorden. Her går du iført waders ud i Limfjorden sammen en guide og plukker de lækre østers.

Du skal selvfølgelig smage på de delikatesser du har plukket – gerne til et glas vin eller champagne. På nogle ture er der også mulighed for at få tilberedt sine østers på grill på stranden. Bliver de østers du har plukket ikke spist, må du selvfølgelig tage dem med hjem. 

Alle turene tager 2-5 timer og er inklusiv introduktion, gode råd og udlevering af waders. Og der er østersgaranti hver gang!

Mere information om Limfjordens østers og skaldyr

Hvis du vil vide mere om Limfjordens østers og skaldyr, få tips til hvordan man åbne dem samt gode opskrifter, så klik på billedet nedenfor og læs vores østers-folder.

Flere oplevelser ved Limfjorden

Fossiljagt
Fossiljagt ved Limfjorden
Fur Nature Walk, Vandring
Vandreruter
Spøttrup Borg
Spøttrup Borg
Fur kunst
Kunst & Kultur ved Limfjorden